Autovakuutus

Autolla tulee olla käytännössä kaksi vakuutusta Suomessa: liikennevakuutus ja kaskovakuutus

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on Suomessa lakisääteinen vahinkovakuutus, joka korvaa moottoriajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuvia vahinkoja. Liikennevahingon aiheuttaneen moottoriajoneuvon vakuutus korvaa vahingosta aiheutuneita henkilövahinkoja. Tämän lisäksi vakuutus korvaa vahingossa osallisena olleen syyttömän ajoneuvon korjauskulut.

Kaskovakuutus

Autovakuutus (ns. kaskovakuutus) on vapaaehtoinen vakuutus, joka korvaa auton (tai muun ajoneuvon) vahinkoja. Pakollinen liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen ajoneuvon vahingot. Kaskovakuutuksia on eri laajuuksisia, joita useimmiten nimitetään osa-, iso- ja superkaskoiksi.

Autovakuutuksilla eli kaskolla saat lisäturvaa niihin tilanteisiin, joita liikennevakuutus ei kata. Kaskovakuutuksesta korvataan oman auton vahinkoja.

Eri yhtiöiden kaskovakuutukset ovat sekä eri nimisiä, että eri hintaisia ja niiden sisällöt ovat kaikki erilaisia. Niissä on samoja osioita, mutta ehdot, palautukset ja hinnat vaihtelevat vakuutusyhtiöstä toiseen.

Vapaaehtoinen kaskovakuutus | Kilpailuttaja.fi

https://www.kilpailuttaja.fi/palvelut/tuki_ja_ohjeet/…/vapaaehtoinen_kaskovakuutus/