Ajomiehen vapaapäivä

Autoilija, kuski, automies, kuljettaja…. erilaisia nimityksiä henkilölle, joka työkseen ajaa autoa. Mutta millainen voisi olla kuvitteellinen vapaapäivä keskellä viikkoa, päivälle, jonka jälkeen pitää kello viisi aamulla olla jälleen virkeänä työn äärellä.

Aamusta kaikki alkaa

Vapaapäivä aloitetaan tietenkin rauhassa aamiaisella. Normaalin vauhdikkaan aamupalan sijasta tänä aamuna keitetään kahvit rauhassa, otetaan lasillinen mehua ja paistetaan pari kananmunaa ja pekonit kylkeen. Täysjyväleipää voilla sivuun, lautasellinen puuroa ja päivän ensimmäinen energialataus on tehty ja seuraavat muutamat tunnit voidaan tehdäkin sitten vaikka mitä.

Aamupäivän aktiviteetit

Ennen uloslähtemistä, otetaan päivän ensimmäinen viihdepläjäys, mikä aina kuuluu vapaapäivään. Blackjack online on ensimmäine viihdehetkonen ja tavoitteena ottaa 30 euron panoksella 50 euroa tilille. Jos ei onnistu, niin se ei mitään – enempää ei pelata, koska pelaamisessa pitää aina muistaa omat rajat, sekä rahan että ajan suhteen. Peliä voi pelata vaikka keittiön pöydän äärellä tai vaikkapa olohuoneen sohvalta käsin mobiilisti, tietokoneelle ei ole pakko mennä.

Ylös, ulos ja lenkille

Vapaapäivään kuuluu hyvän aamiaisen ja aamupäivän viihteen jälkeen pieni ulkoilu. Juoksemaan ei tarvitse lähteä, mutta sellainen puolisen tuntia – tunti ulkoilmassa kävellen, luontoa katsellen ja kuunnelleen antaa aivoille lepohetken ja keholle tarpeellista liikuntaa.

Aamulla syötä monipuolinen aamiainen jaksaa vielä antaa tähän kävelylle hyvin tarvittavat energiat, joten mitään välipalaa ei tarvitse ottaa mukaan. Lähtiesssä on kyllä hyvä juoda 1-2 lasillista vettä, sillä juominen on yksi kehon tärkeimpiä tarpeita joka päivä.

Kotiin palatessa tässä vaiheessa on hyvä hetki tyhjentää sieltä autotallista ne turhat tavarat, jotka ovat odottaneet kaatopaikalle viemistä koko vuoden. Auto täyteen, samalla pientä liikuntaa ja tavaroiden nostelua, ja tavarat kaatopaikalla. Samalla saadaan hyötyliikuntaa lisää, autotalli järjestykseen ja kello alkaakin olla lounasaika.

Lounaalle

Vapaapäivänä ei tehdä kotona lounasta vaan käydään samalla reissulla valmiissa lounaspöydässä jossain kaupungin lounaspaikassa. Valitaan sellainen ravintola, jossa on kunnon salaattibuffet ja hyvä ruokavalikoima. Ei oteta mitään hirveän rasvaista ruokaa, mutta tehdään terveellinen valinta myös pääruoan kanssa ja syödään vaikka pihvi kasviksilla.

Lounaan jälkeen pidetään pieni breikki. Mennään kotiin ja otetaan maksimissaan 20 minuutin torkut, joilla ladataan pääkoppa uuteen uskoon ja torkkujen jälkeen katsotaan parit YouTube videot. Tutkimusten mukaan näet, kun nukkuu liian vähän, lihominen ja uniapneauhkaavat.

Eläminen on oppimista

On hyvä käyttää vapaapäivä, jonkun uuden oppimiseen ja YouTube on kanava, josta löytyy vaikka mitä. Tietenkin vapaapäivänä voi katsella vaikka kissavideoita tai sen unohtuneen televisiosarjan jakson, mutta lounastorkkujen jälkeen kannattaa käyttää hetki jonkun uuden asian opettelulle tai vaikkapa hetken kirjaa lukien. Aivot ovat vastaanottavassa tilassa tässä vaiheessa.

Olemme sosiaalisia

Opiskeluhetken jälkeen on aika ottaa yhteyttä toisiin ihmisiin. Käydä moikkaamassa ystäviä, tapaamassa tuttuja, lähdettävä kaupungille. Iltapäivän tunnit vietetään ihmisten parissa ilman kelloa, ilman kenties jopa sitä älypuhelinta. Koko päivän tavoite on, että se älypuhelin ei välttämättä ole koko ajan mukana, vaan vapaapäivä on vapaapäivä siitä työautosta, työposteista ja suurimmaksi osaksi myös älypuhelimesta.

Ystävien kanssa keskustelut ja tapaamiset tuovat elämiseen tasapainoa, vaikka välillä sitten tulisi eripuraakin – ei sekään ole niin pahaksi aina.

Ilta ja rauhoittuminen

Vapaapäivänä puhelin laitetaan pois jo normaalia aikaisemmin, jotta päästään nukkuaan ajoissa. Illalla ei myöskään syödä mitään liian raskasta kovin myöhään vaan annetaan keholle oikeasti mahdolllisuus nukkua ennen tulevaa työpäivää.

Tälläisen tyylinen vapaapäivä lataa aivot, kehon ja tuo energiaa tuleville työpäiville. Minkälainen on sinun arkinen vapaapäiväsi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *